2013. szeptember 4., szerda

Orientation Week

     A hosszú út és az időeltolódás fáradalmainak kipihenése után elérkezett az idő a beköltözésre. A College felé menet sok gondolat cikázott a fejemben: lesznek barátaim, lesz aki segít eligazodni az új közegben, kedvelni fognak, nem leszek magányos? A nagy elmélkedés közepette egyszer csak megállt az autó. Megérkeztünk. Ja nem, még sem, csak megálltunk, mert Bitte-nek (host mother) telefonálnia kellett. Aztán a kis kocsi továbbgurult, egészen a végállomásig; Lester B. Pearson College of the Pacific. Még ki sem szálltam, már üdvözöltek a másodévesek minket. Egyik ölelés követte a másikat. Mintha csak egy régi barátot üdvözöltek volna.
  A szombat lazán telt, pakolással, játékkal: röplabdáztunk, fociztunk.
  Vasárnap volt egy kis értekezlet a tantárgyakkal kapcsolatban, aztán pedig az egész iskola fogta a sátorfáját, és elindult az óceánpartra. Fantasztikus volt. A bátrabbak, többek között én is bemerészkedtek a vízbe. "Kissé" hideg volt, de hát egyszer élünk. Itt van pár kép, a kis túráról:






 Aztán House Meeting volt minden egyes házban. Megismerkedtünk egymással, játékokat játszottunk, közelebb kerültünk egymáshoz.
   A hétfő izgalmakkal teli volt. Egy angol, egy matek, egy úszás és egy biciklizés teszt. Közben pedig ebéd a tanácsadóval.
   Tegnap reggel Village Meeting volt, aztán véglegesítettük a már korábban kiválasztott tantárgyainkat, aztán a konyhai szolgálattal kapcsolatos ismertetésen vettünk részt az első évesekkel. Délután pedig folytatódtak a programok; egészségügyi felvilágosítás stb. Este pedig? Hűha.. hát szavakkal nem lehet kifejezni milyen este volt. Egyszerűen fantasztikus! Mindenki felvette a saját kis népviseletét, és együtt táncoltunk,ünnepeltünk, játszottunk. Az ember ilyenkor döbben rá, milyen sokszínű a világ. Mennyi kultúra, mennyi hagyomány... Erről is itt van egy két kép:

   Ma reggel szintén volt egy találkozó, ismét játszottunk egy kis játékot, majd csoportokra oszolva, mindenki különböző elfoglaltságra ment. Mi, egy kisebb csoporttal, túrázni mentünk a homokos tengerpartra. Sétálgattunk, kagylót gyűjtöttünk, kis rákokat figyeltünk meg, hogyan mennek egyik kavics alól a másik alá. Ezt leszámítva a mai nap pihenéssel telt, egészen mostanáig, mert most rohanok egy játékos estére.
   Legközelebb találkozunk :)

1 megjegyzés:

  1. Szia Anna, koszi a bejegyzest, ez a ma reggeli ajandekom. :) Bar meg az emailemre varom a valaszt. :p
    Orulok hogy tovabbra is jol erzed magad. Jok a képek, tetszik ez az oceanpart. Pedig eddig nem voltam olyan oceanos, de ugy tunik ez meg fog valtozni. :)
    Vegul egyelore megtartod akkor az eddig kivalasztott targyakat?
    Puszi,
    Batyo

    VálaszTörlés